eur:
394.74
usd:
370.24
bux:
65176.05
2024. április 19. péntek Emma

Meghalt Vidal Sassoon

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Vidal Sassoon, a világ egyik leghíresebb fodrásza.

Los Angeles-i otthonában szerdán érte a halál.

A rendőrség tájékoztatása szerint szerdán délelőtt fél tizenegykor érkezett egy hívás, amellyel bejelentették a halálesetet. A helyszínre érkező rendőrök nem találtak bűncselekményre utaló jeleket, a híres fodrász minden bizonnyal természetes okok miatt hunyt el. Tavaly olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, miszerint Sassoon leukémiában szenved.

Sassoon 1927. január 19-én született Londonban. Már 14 évesen fodrász segédként dolgozott, de első önálló szalonját csak 26 évesen nyitotta meg.

Az 1960-as években általa elindított új hajvágási és frizuraalkotási módszerek forradalmasították az egész szépségipart. Neve egyet jelentett az egyszerű, elegáns, de nagyon kreatív és precíz vágással, a merész átmenetekkel és egyedi formákkal. Az egyenes formák ellenére természetes frizurák nagy előnye a könnyű formázhatóság volt, a megújult rövid haj, majd a bubifrizura hatalmas siker lett.

Sassoon leghíresebb "áldozatai" között olyan nevek szerepeltek, mint a derékig érő hajától egy merész vágással megszabaduló Mia Farrow, a hatvanas évek egyik szexszimbólumának számító Nancy Kwan színésznő és a csontsovány modell, Twiggy.

A modern fodrászat mesterének kikiáltott Sassoon nem csak a vágásban hozott újat: ő volt az, aki a hajápolási termékek piacát milliárdos iparággá fejlesztette. Nevére egy egész iparág épült, fél évszázad alatt Sassoon a professzionális hajápoló és hajformázó ipar vezetőjévé lépett elő.

A Vidal Sassoon szalonok és termékek sikere máig töretlen, a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb hajápolási és fodrász márkájaként ismertek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×