eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Parti Nagy Lajos kapta idén a Déri János-díjat

Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költő, drámaíró, író, szerkesztő, kritikus kapta idén a Déri János-díjat, az elismerést Budapesten az Írók Boltjában adták át szerdán.

Idén kiemelten nagy jelentőségű a Déri János-díj, hiszen az Április 14. Alapítvány kuratórium tagjai most 20. alkalommal adták át - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Az elismerést - amely egy arany egyforintos, előoldalán a Déri János-díj felirat, hátlapján a kitüntetett neve és az átadás évszáma szerepel - minden évben olyan sokoldalú, kortárs alkotónak adják, aki maradandót alkotott pályája során.

Először 1993-ban adták át a Déri János-díjat, akkor Bereményi Géza író, filmrendező kapta. Az elismerést azóta Márta István, Geszti Péter, Földes László (Hobo), Sebestyén Márta, Fábry Sándor, Koltai Róbert, Verebes István, Alföldi Róbert, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Kepes András, Juszt László, Friderikusz Sándor, Rózsa Péter, Hajós András, Krizsó Szilvia és Kálmán Olga vehette át.

Déri János újságíró 1951. április 14-én született Budapesten. 1975-ben jelentkezett a Riporter kerestetik című tehetségkutató műsorba, ahol harmadik helyezést ért el. 1977-től 1983-ig a Magyar Rádió ifjúsági osztályán dolgozott, majd a Magyar Televízió Ablak című műsorának állandó műsorvezető-riportere lett. Állandó résztvevője volt a Rádiókabarénak. 1992-ben, 41 éves korában hunyt el.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×