Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mácsai Pál: A színigazgató munkaköri leírásában benne van, hogy sírjon, ahol csak lehet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A színigazgatók munkaköri kötelessége, hogy panaszkodjanak a pénzszűkére - véli az Örkény Színház igazgatója. Mácsai Pál Aréna című műsorunkban elmondta: bár az Örkény Színház megkapta a működéshez szükséges pénzt, az még mindig csak remény, hogy a színészek havi fizetést kapjanak a fellépti díjak helyett.

Négy évvel ezelőtt nagyon nehéz helyzetbe került az Örkény Színház: Mácsai Pál kiállt a társulat elé, és közölte, fél évig fél fizetésért játszanak, mert nincs több pénz. Mindenki gondolkodás nélkül igent mondott. A színigazgató az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ekkor derült ki, hogy lelki értelemben is társulatot alkotnak az Örkény Színház színészei.

A padlóra kerültünk volna, ha ezt nem szavazza meg a társulat - tette hozzá Mácsai Pál, aki elmondta azt is, hogy az Örkény Színházban nem kapnak fizetést a színészek, hanem fellépti és próbadíj van. Vagyis aki nem próbál és nem játszik, az nem kap pénzt.

Az igazgató munkaköri leírásában benne van, hogy sírjon, ahol csak lehet. Változatlanul miénk a legkisebb büdzsé a fővárosban, de megvagyunk belőle. Az igazi persze az lenne, ha fizetést tudnánk adni a színészeknek - mondta Mácsai Pál, aki hozzátette: ha valakinek nem tudok szerepet biztosítani az évadban, akkor a színész nem csak lelkileg, önbizalmát tekintve omlik össze, hanem a háztartása is.

Azok a színészek, akiknek nyáron nincsen munkájuk, összehúzzák a nadrágszíjat, és akinek van mamája, elmegy hozzá, hogy ott egyen - fűzte hozzá a színigazgató.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán