eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mácsai Pál: A színigazgató munkaköri leírásában benne van, hogy sírjon, ahol csak lehet

A színigazgatók munkaköri kötelessége, hogy panaszkodjanak a pénzszűkére - véli az Örkény Színház igazgatója. Mácsai Pál Aréna című műsorunkban elmondta: bár az Örkény Színház megkapta a működéshez szükséges pénzt, az még mindig csak remény, hogy a színészek havi fizetést kapjanak a fellépti díjak helyett.

Négy évvel ezelőtt nagyon nehéz helyzetbe került az Örkény Színház: Mácsai Pál kiállt a társulat elé, és közölte, fél évig fél fizetésért játszanak, mert nincs több pénz. Mindenki gondolkodás nélkül igent mondott. A színigazgató az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ekkor derült ki, hogy lelki értelemben is társulatot alkotnak az Örkény Színház színészei.

A padlóra kerültünk volna, ha ezt nem szavazza meg a társulat - tette hozzá Mácsai Pál, aki elmondta azt is, hogy az Örkény Színházban nem kapnak fizetést a színészek, hanem fellépti és próbadíj van. Vagyis aki nem próbál és nem játszik, az nem kap pénzt.

Az igazgató munkaköri leírásában benne van, hogy sírjon, ahol csak lehet. Változatlanul miénk a legkisebb büdzsé a fővárosban, de megvagyunk belőle. Az igazi persze az lenne, ha fizetést tudnánk adni a színészeknek - mondta Mácsai Pál, aki hozzátette: ha valakinek nem tudok szerepet biztosítani az évadban, akkor a színész nem csak lelkileg, önbizalmát tekintve omlik össze, hanem a háztartása is.

Azok a színészek, akiknek nyáron nincsen munkájuk, összehúzzák a nadrágszíjat, és akinek van mamája, elmegy hozzá, hogy ott egyen - fűzte hozzá a színigazgató.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×