Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bogyó, Babóca és a sablonos Angelina Jolie - a mozikban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy Angelina Jolie főszereplésével készült amerikai akcióthriller és a Bartos Éva meseíró népszerű történeteiből készült új magyar animációs film is szerepel a hét mozipremierjei között, amelyekről Dudás Viktor, a Vox Mozimagazin főszerkesztője beszélt az InfoRádiónak.
Salt ügynök

rendező: Phillip Noyce, szereplők: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor

Angelina Jolie-t már láttuk sokkal jobb filmben is. Lehet mondani, hogy a Salt ügynök sztorija sablonos történet, amely azonban sokkal jobb is lehetett volna, hiszen az a Phillip Noyce rendezte, aki a Vak végzet, a Végveszélyben és A csendes amerikai című filmet is jegyezte. Könnyed popcorn mozi ez, amelyet csak átélés nélkül darál le Angelina Jolie.


Bogyó és Babóca

rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit

Kincstári optimizmus van bennem ezzel a filmmel kapcsolatban, rendezőjéről, M. Tóth Gézáról, aki a legutóbbi Oscar-jelölést tudhatja magáénak magyar alkotóként a Maestro című kisfilmjéért, csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A Bogyó és Babóca is Oscar-nívójú, kérdés azonban, hogy az óvodások, akiknek ez a film készült, végig tudnak-e ülni hetven percet egy sötét moziteremben. Ez a műfaj sokkal inkább televíziós képernyőn tud érvényesülni.

{{video:http://youtube.com/v/we8GRCHwuuM}}

Hanganyag: Oláh András