Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Világsztárok és nagy visszatérők a Szigeten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Aktuális sztárok, nagy visszatérők és nagy ígéretek is fellépnek az idei Sziget Fesztiválon - jelentették be kedden a szervezők. A rendezvény augusztus második hetében lesz az óbudai Hajógyári-szigeten.

A tavasz első rügyfakadásával egy egész bokornyi zenekart jelentett be kedvenc fesztiválunk, a Sziget, mely augusztus második hetében lesz nagyon jó az óbudai Hajógyári-szigeten.

Az idei Sziget egyrészt az elmúlt 18 év legjobb bulijait sorakoztatja fel, így fellép az új lemezanyaggal érkező Iron Maiden, az eddigi legnagyobb nagyszínpados tömeget összeverbuváló Faithless, valamint a svéd Hives.

Másrészt napjaink legfontosabb csapatai is fellépnek, így például a tavaly a Legjobb zenekar címet elnyert Muse, vagy a 2009-es Év albuma címmel büszkélkedő Kasabian.

A Sziget továbbra is bemutat itthon kevésbé ismert, de a világ figyelmét méltán megmozgató produkciókat: jön a kritikusok által felmagasztalt The Cribs, vagy a fehérorosz ska-punk Lyapis Trubetskoy.

Nagyobb fókuszt kap a metal az idei Szigeten: itt lesz a Children Of Bodom, a Monster Magnet, a 69 Eyes és a Paradise Lost.

"A műfaji sokszínűség az egyik Sziget-védjegy a nemzetközi porondon. A változatos kínálat mellett igyekszünk úgy alakítani a programot, hogy egyrészt megfeleljünk az aktuális elvárásoknak, tehát hozunk olyan csapatokat, melyek a nemzetközi fesztiválporondon most virágzanak és javarészt még nem is voltak nálunk. Másrészt a hazai közönség kedvenceit is felsorakoztatjuk: lesznek olyan csapatok, melyek már bizonyítottak a Szigeten. Mindezeken túl évek óta felvállalt célunk, hogy bemutassunk olyan produkciókat a közönségünknek, melyeket kevésbé ismerhetnek, viszont a nemzetközi színtéren már egyre nagyobb teret vívnak ki maguknak" - mondta Gerendai Károly főszervező.