Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bigelow filmje kétszer annyi Oscart kapott, mint a volt férjéé

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Bombák földjén című film sikerétől volt hangos a 82. Oscar gála: Kathryn Bigelow filmje hat díjat kapott, míg volt férje, James Cameron az Avatarral három elismerést gyűjtött be.

A legjobb film díját A bombák földjén kapta, Kathryn Bigelow a rendezők között is a legjobbnak bizonyult. Ezt a filmet díjazták a legjobb eredeti forgatókönyvért, a vágásért, a hangvágásért, valamint hangkeverésért járó Oscarral is.

A szintén favorit Avatart a legjobb operatőri munkáért, a vizuális effektekért és a díszletért díjazták.

A legjobb férfi színész díját Jeff Bridges kapta a Crazy Heartban nyújtott alakításáért, a nőknél Sandra Bullock lett a legjobb a Blind Side című film főszerepéért.

A legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát Cristoph Waltz nyerte el a Becstelen Brigantykban nyújtott alakításáért; az osztrák színész Quentin Tarantino második világháborús filmjében egy zsidóvadász náci tisztet játszott. A legjobb női mellékszereplő díját Mo'Nique kapta a Preciuos című drámában nyújtott teljesítményéért.

A legjobb adaptált forgatókönyvért járó Oscart Geoffrey Fletcher kapta a Precious című filmért. A Fel! című film lett a legjobb animációs alkotás, a legjobb maszk kategóriában a Star Trek nyert, az eredeti filmdal kategóriájában pedig a The Weary Kind nyert, a Creazy Heart című filmből. A legjobb jelmez kategóriájában az Ifjú Viktória királynő érdemelte ki az Oscart. A külföldi filmek között egy argentin alkotás bizonyult a legjobbnak.