eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Akik nem lépnek fel a Tavaszi Fesztiválon

A gazdasági válság miatt kevesebb támogatást tudott adni a Budapesti Tavaszi Fesztivál megrendezéséhez a Magyar Turizmus Zrt. - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Fesztiválközpont Kht. igazgatója. Zimányi Zsófia elárulta: emiatt 5-10 produkciót le kellett mondaniuk, és kevesebb lesz az ingyen koncert is.

Eötvös Péter: Szerelemről és más démonokról című operája nem szerepel az idei Tavaszi Fesztivál programjában, holott az eredeti tervekben még benne volt. Csakhogy még a szervezés időszakában, azaz novemberben kiderült, hogy a fesztiválközpont nem kap elegendő pénzt a Magyar Turizmus Zrt.-től - mondta az InfoRádióban a kht. igazgatója.

Zimányi Zsófia hozzátette: így került ki a programból a Bázeli kamarazenekar előadása is, és további 6-8 produkció. Szűkült az ingyenesen megtekinthető rendezvények köre is.

A szervező a szűkös keret ellenére azt reméli, hogy idén elmarad az a financiális "mélyrepülés", amellyel tavaly kellett szembenézni.

Az idei fesztivál fő attrakciói között szerepel a Dán Királyi Balett, a Ballet Flamenco de Andalucía, valamint a Hotal Pro Forma, valamint Nigel Kennedy hegedűművész.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×