Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kalap és gitár kerülhet Cseh Tamás legendás albérletének falára - nézze meg!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Czér Péter és Vadász György alkotása nyerte meg az I. kerületi önkormányzat által kiírt Cseh Tamás-dalok ötletpályázatot. Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester elmondta: a Cseh Tamás-Bereményi Géza szerzőpáros egykori Iskola utcai albérletének házfalát díszíti majd az emléktábla.

A beérkezett 69 pályamű közül Czér Péter és Vadász György alkotása nyerte a Cseh Tamás-dalok ötletpályázatot.

Nagy Gábor Tamás az InfoRádiónak azt mondta: az alkotás a maga egyszerű, de élő szimbólumaival, egy kalappal, egy gitárral, valamint az Antoine és Desire 1970 felirattal tömören összefoglalta, amit az emberek is gondolnak. Bereményi Géza, a pályatársak és a közönség nagy része is ezt a művet tartotta a legjobbnak, így a képviselőtestület egyhangúlag döntött az alkotás díjazásáról - fejtette ki az I. kerület polgármestere.

Cseh Tamás és Bereményi Géza 1970 decemberében találkoztak először, gyorsan megszületett az Ócska cipő című dal, majd másfél évig laktak együtt az Iskola utcai albérletben, ahol dalok százai készültek el.

Ezt a házat fogja díszíteni a győztes pályamű, de arra is van lehetőség, hogy a további három díjazott alkotás is megjelenik - közölte a polgármester.

Nagy Gábor Tamás szólt arról is, hamarosan indul a tervezési, egyeztetési folyamat, és amint a társasház is hozzájárul, felkerülhet az emlékjel az épületre.

Hanganyag: Oláh András