Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mihez kezd egy pilótából lett polgármester Makk Károly filmjében?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy kisváros polgármesterének a korrupcióval folytatott küzdelmét dolgozza fel Makk Károly \"Így, ahogy vagytok\" című filmje, amelyet a héten mutatnak be a mozikban. A Cserhalmi György, Nagy-Kálózy Eszter, Csányi Sándor és Szabó Győző főszereplésével készült filmről kérdezte az InfoRádió Makk Károly filmrendezőt.

Egy vidéki városban új polgármester kezdi meg működését A katonai repülés többszörös világbajnoka, a repülés szerelmeséből polgármesterré lett Bencze Gábor hamarosan tapasztalja, hogy az égből a földre pottyant. A város polgármestereként kemény feladat előtt áll - olvasható a film ismertetőjében.

Makk Károly azt mondja: az ötlet a hírekből, tehát a valóságból táplálkozik, azokból, amelyek mulatságosak, de egyben kétségbeejtőek is.

A filmben többek között Cserhalmi Györgyöt, Szabó Győzőt, Csányi Sándort, Törőcsik Marit, Nagy-Kálózy Esztert, Fenyő Ivánt és Gáti Oszkárt láthatják a nézők. De nemcsak a színészek között találunk hírességeket, a forgatókönyvet a rendező mellett Kertész Ákos, Bereményi Géza és Medvigy Gábor készítette, az alkotás zenéje pedig Szakcsi Lakatos Béla munkája.

Az alkotás egész estés változata már látható a mozikban, az abból készült háromrészes tévéfilmváltozat pedig ősszel lesz látható a televízióban - mondta a rendező.

Hanganyag: Oláh András