eur:
393.95
usd:
369.33
bux:
65768.37
2024. április 23. kedd Béla

Az adószabályok miatt még Makovecz Imre cége is lehúzta a rolót

Miközben a római La Sapienza Egyetem Makovecz Imrét díszdoktori címmel tüntette ki, a nemzetközi hírű Ybl- és Kossuth-díjas építész kénytelen volt bezárni közel harminc éve működő tervezőirodáját.

A körbetartozások és a sajátos magyar adószabályok miatt volt kénytelen bezárni csaknem harminc éves múltra visszatekintő építész irodáját Makovecz Imre.

Az építész, akit eközben a római La Sapienza Egyetem díszdoktori címmel tüntette ki, az InfoRádióban elmondta: a magyar adójogszabályok szerint a kibocsátott számlák után az áfát és más adót akkor is be kell fizetnie egy cégnek, ha a számla ellenértékét a megrendelő nem fizette ki.

Ha ez kétszer megtörténik egy akkora társasággal, mint a Makona, akkor a cég lehúzhatja a rolót, ugyanis ha nem tud eleget tenni adófizetési kötelezettségének, akkor az APEH zárolja a cég számláját, és minden egyéb bevételre ráteszi a kezét.

A sokszorosan kitüntetett építész keserűen megjegyezte: ilyen sehol sincs a világon, csak Magyarországon, amely szerinte csak azt a célt szolgálja, hogy a magyar vállalkozások megszűnjenek.

Hozzátette: 75 évesen még képes dolgozni, de a cége már a múlté.

Az építész jelenleg egy unitárius templomot tervez, amely a Hargitán épül.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×