Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Suchman: a szerződések szerint haladnak az EKF-beruházások

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kivitelezési szerződések szerint haladnak a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program nagyberuházásai, de a Tudásközpontnál egy hónapos előteljesítést is regisztráltak - közölte a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón Suchman Tamás kormánybiztos.

Az egyes országos jelentőségű fejlesztési programok megvalósítására irányuló kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős kormánybiztos a szerdai kormányülésre készített jelentését ismertetve hangsúlyozta: "mióta a támogatási szerződések aláírásra kerültek, a kivitelezési szerződések megszülettek, egyetlen nap késés sincs" az EKF-projektben.

Suchman Tamás felidézte: három éve konkrét tervek szerint kezdődött Pécs kulturális infrastruktúrájának fejlesztése, és bár a kulturális főváros programjait ezen beruházások nélkül is meg lehetne rendezni, a 34,2 milliárd forint összértékben megvalósuló fejlesztések tovább növelik a baranyai település vonzerejét.

Már ebben az évben átadtak kilenc közteret, melyek számos programnak adnak majd helyet 2010-ben - ismertette az eddigi eredményeket a kormánybiztos. Mint hozzátette, a Tudásközpont építésénél elért előteljesítésnek köszönhetően - amennyiben az időjárás ezt megengedi - pénteken felkerülhet a bokréta az épület tetejére.

Pécs készen lesz a kulturális fővárosi szerep betöltésére, és 2010. január 10-től színvonalas programokkal várja Európát - hangsúlyozta Suchman Tamás.