eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Besenczit támogatja a kulturális bizottság

Besenczi Árpádot javasolja a Hevesi Sándor Színház igazgatói posztjára a Zala Megyei Közgyűlés Oktatási és Kulturális Bizottsága. Pácsonyi Imre, a testület elnöke azt mondta: Besenczi Árpádot 6 igen szavazattal és egy tartózkodással támogatta a bizottság. Az igazgató kinevezéséről a városi önkormányzat dönt.

Korábban nyílt levélben tiltakozott a Hevesi Sándor Színház társulata amiatt, hogy a zalaegerszegi közgyűlés kulturális bizottsága Besenczi Árpádot javasolta a teátrum igazgatói posztjára. A dokumentum aláírói arra emlékeztettek: korábban a szakmai bíráló bizottság és a színház társulatának többsége is Tucsni András jelenlegi irodalmi vezetőt jelölte a tisztségre.

A zalaegerszegi közgyűlés kulturális bizottsága idén szeptemberben írt ki pályázatot a Hevesi Sándor Színház igazgatói posztjának betöltésére. A felhívásra Besenczi Árpád, a József Attila Színház Jászai Mari-díjas, nívódíjas művésze, valamint Tucsni András jelenlegi irodalmi vezető mellett még ketten jelentkeztek. A végső döntést a zalaegerszegi közgyűlés csütörtöki, zárt ülésen hozza meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×