eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csányi Sándor imádja, ha szeretik a nők

Újabb magyar filmben szerepel Csányi Sándor. A Poligamy című film főszereplője az InfoRádiónak adott interjúban nem tagadja: imád romantikus vígjátékokban szerepelni, kivált, ha ennyi csinos színésznő veszi körül.

December 10-én mutatják be az Ön főszereplésével Orosz Dénes filmjét, a Poligamyt. Az első kritikák kedves, intelligens humorú vígjátékként írnak a moziról.

Az általam megformált szereplőt Bérces Andrásnak hívják, aki közepes szappanoperákat ír egy kereskedelmi tévének. Üldögél, elvan, írogatja a kis sorozatát, és öt éve együtt él ezzel a Lilla nevű lánnyal. Ez tulajdonképpen egy működő kapcsolat, ami egy picit úgy lefele tart. Egészen addig nincs vele semmi baj, amíg egy szép napon Lilla bejelenti, hogy terhes. És akkor másnap reggel fölkel, egy tök idegen nő fekszik mellette, aki azt állítja magáról, hogy ő Lilla, a barátnője, akivel öt éve el együtt, és aki tegnap bejelentette neki, hogy terhes. Eltelik egy pár nap, fölkel, és egy harmadik tök idegen nő fekszik mellette, aki szintén azt állítja magáról, hogy öt éve együtt élnek. És nem tudja, hogy mi történik vele, és azt gondolja, hogy megbolondult, hogy elment az esze. Ezt a helyzetet követi végig a film, ezekből a szituációkból adódik a film humora, drámaisága és érzékenysége is.

Szerintem ez egy nagyon jó forgatókönyv és izgalmas maga az ötlet is. Szeretem ezt a filmet és nagyon büszke vagyok rá.

A filmben Tompos Kátyán kívül több partnere is van a Lillát megszemélyesítő színésznőkben. Mennyire volt változatos különböző színésznőkkel eljátszani ugyanazt a párkapcsolatot?

Hathétig forgattunk, miközben hozzám, a férfi főszereplőhöz jönnek a csajok folyamatosan. Nincs az életben még egy ilyen jó munka. Komolyan! El lehet képzelni annál jobbat, amikor az ember azért kapja a pénzét, hogy az ország legszebb női szerelmesek belé?

Ez a forgatás életem legjobb időszaka volt. Színészileg az volt benne a jó, hogy a kollégáim más színházból jöttek, másfajta humorérzékkel és nekem föl kellett venni az ő ritmusukat. Nem én diktáltam, hanem éppen az adott Lillához kellett igazodni. És nagyon jó volt, hogy mindegyikkel másképp kellett beszélni, máshogyan lehetett megtörni a jeget, egész más volt a viszony. Szóval színészileg is izgalmas volt... Amúgy tényleg, nem tudom elképzelni, hogy van olyan férfi, aki ne akarna megskalpolni az utcán ez után a film után... de büszke is vagyok rá.

Rendszeresen hívják romantikus vígjátékok főszerepeire. Nem érzi magát beskatulyázva ezekben a szerepekben?

Elismerem, van egy ilyen irány. Talán a Terézanya volt az első, aztán a Csak szex, majd az S. O. S. szerelem. Mondjuk a Kaméleont nem sorolom ide, és persze a Rokonokat, meg a Kontrollt se. Tény, hogy valahogy így, mint a romantikus vígjátékok főszereplője maradtam meg az emberekben, pedig huszon valahány filmem többsége nem volt vígjáték.

Persze, az igaz, hogy ez a műfaj nagyon közel áll hozzám, szívesen szerepelek is ilyen filmekben. Érzem ezeket a rendezőket, szeretem a forgatásokat.

Ugyanakkor élvezem azt is, hogy egyik este a Radnótiban vagyok, aztán elmegyek a Szombat esti lázba, vagy a Madách színházból átmegyek a Süss fel napba vagy a Trafóba. Megbolondulnék, ha nekem csak romantikus vígjátékokban kéne játszanom. Azt szeretem, hogyha egyikből mehetek a másikba. Élvezem, hogy délelőtt próbáltam négy órát Szász Jánossal, csináljuk a Boldogtalanokat, ami nem egy habos-babos vígjáték. Aztán egyszer csak átjöttem ide, és megnézem a Poligamit...

Mikor lesz a Boldogtalanok bemutatója?

December 20-án lesz a bemutató, és a tervek szerint az egész évadban játszani fogjuk.

Más, jelenleg készülő filmben szerepel?

Török Ferivel forgatunk tavasszal. Õ készítette az Apacsok című színdarabot, amelyet Bereményi Géza és Kovács Kriszta írt. Ez megint nem egy vígjáték... A hatvanas évekbe utazunk vissza, és én egy ügynököt, illetve egy olyan embert játszom benne, aki lejár Zebegénybe indiánozni - ez egy létező mozgalom volt, Cseh Tamásék csinálták -, és mellesleg III/III-as ügynök lesz, jelent a barátairól, meg a feleségéről meg mindenkiről..

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×