Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újra Budapesten dalol Eros Ramazzotti - videók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Idén megjelent új lemezének koncertturnéja keretében Eros Ramazzotti kedd este lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Az olasz szívtipró három év után tért vissza Magyarországra.

Négy év után új stúdiólemezzel tért vissza Eros Ramazzotti; az olasz énekes Ali E Radici című lemezét mutatja be a közönségnek, de a közel két órás koncert programjából természetesen régi nagy slágerei sem maradhatnak ki, mint a Cose della vita vagy a Musica é.

Az idén 46 éves művész pályafutása döcögve indult az 1980-as évek elején. Bár énekesi tehetségére már kamaszkorában fény derült, a zenei konzervatóriumba nem vették fel. Saját maga által komponált dalaival mégis kitartóan járta a tehetségkutató fesztiválokat, míg végül 1986-ban - harmadik próbálkozásra - megnyerte Olaszország legrangosabb dalversenyét, a San Remo Fesztivált. Ettől kezdve népszerűsége töretlenül ívelt felfelé.

A sok női szívet megdobogtató Ramazzotti a 90-es évek elején érte el első nemzetközi sikerekeit. Dalait nemcsak olaszul, hanem spanyolul is rögzítette, és a latin zenei világon kívül duettjeivel az angolszász poppiacra is sikerült betörnie, amelyeket többek közt Tina Turnerrel, Joe Cockkerrel, Cherrel, Luciano Pavarottival, Andrea Bocellivel és Anastaciával énekelt.

A 2000-es években az Ramazotti látszólag eltűnt a reflektorfényből, de továbbra is népszerű Latin-Amerikában és Közép-Európában, két évvel ezelőtt pedig egy válogatásalbumot jelentetett meg korábbi slágereiből, amelyen olyan énekesekkel és zenészekkel dolgozott együtt, mint Carlos Santana, Wyclef Jean vagy Ricky Martin.

{{video:http://youtube.com/v/j4d5UiXrQyE}}

A Papp László Budapest Sportarénában három év után koncertezik újra Eros Ramazzotti; a koncertet eredetileg október 22-én rendezték volna meg, de technikai akadályok miatt végül kedd este fél 8-tól láthatja a közönség ismét Magyarországon az olasz sztárt.

Hanganyag: Oláh András