Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elárverezik az elefántokat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elárverezik szombaton a 15. Budapesti Lakásvásár helyszínén, a Syma Csarnokban azokat az elefántokat, amelyek eddig Budapest utcáit, tereit díszítették: a bevételből a X. kerületi Segítőház Szociális Otthont újítják fel a hajléktalanoknak.

A Homeless - Elephant jótékonysági köztéri kiállítás a végéhez érkezett: 2009 tavasza óta több mint 80 művész és ismert személyiség csatlakozott az MKB Bank kiemelt támogatásával létrejött kampányhoz, vállalva egyedi műalkotások elkészítését. Az elefántok nyáron Budapest utcáit, forgalmas tereit, bevásárlóközpontjait színesítették.

Az elefántszobrokat szombaton árverésre bocsátják, a befolyt bevételből a X. kerületi Segítőház Szociális Otthont újítja fel a zöldövezeti ingatlan beruházásairól ismert Elephant Holding. Az otthon azoknak a hajléktalanoknak nyújt speciális támogatást, akik életvezetésükkel bizonyítják szándékukat a hajléktalanságból kivezető út megtalálására.

Az elefántcsorda tagjai közül sok már az aukció előtt, előzetes megegyezéssel gazdára talált. Még az elmúlt hónapokban is bővült a szoborcsoport: augusztus végén egy fiatal graffiti művészekből álló csoport négy szobrot is megfestett. De beszíneztek elefántot gyermekek, magánszemélyek, cégek képviselői is.

A művészi kezek alatt számos alkotás kelt életre, a többi között Havadtői Sámuel (Sam Havadtoy) festőművész rózsaszín csipkében pompázó Remény című műve, Varró Zoltán pihenésre csábító Glamourfántja, vagy Zajácz Tamás iparművész Családi állatsimogató nevet viselő műtárgya.