eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Valóra vált a Jóbarátok sztárjának dédelgetett álma

Négy éve tervezgette, hogy megrendezi első filmjét David Schwimmer, a Jóbarátok sztárja, álma pedig valóra vált: a mozik már játsszák a Run Fat Boy Runt.

Több forgatókönyvet is elolvasott David Schwimmer, mielőtt a Run Fat Boy Run (a filmnek még nincs magyar címe) a kezébe került, ám állítása szerint ez volt az első, amin az elejétől a végéig jót mulatott.

A filmet eredetileg egy amerikai produkciós társaság közreműködésével készítette volna, a forgatás kezdete azonban ilyen-olyan indokok miatt egyre későbbre és későbbre tolódott. A jogokat végül egy londoni cég vásárolta meg 2006-ban, a kiszemelt rendező személye azonban nem változott, így ülhetett végre Schwimmer a direktori székbe.

A főszerepre a Simon Pegget választották, aki akkoriban éppen Schwimmerrel forgatott: ketten alakították a Rosszbarátok (Big Nothing) ügyetlenkedő rablópárosát. A brit színész - akinek a sikert a Haláli hullák hajnala (Shaun of the Dead) hozta meg - segített átírni a forgatókönyvet is, a sztori így kerülhetett át az eredeti, New York-i helyszínről Londonba.

David Schwimmer azt mondja: nem tudja, hogy színész vagy rendező szeret-e inkább lenni, azt azonban már tapasztalta, hogy az utóbbi feladat sokkal komolyabb.

Szárnypróbálgatások

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Jóbarátok Ross Gellere rendezett: korábban színházi direktorként próbálta ki magát, a chicagói Lookingglass Theatre társulatának több előadását jegyzi.

"A színház készített fel a rendezésre. Megtanultam, hogy mindenkit tisztelni kell. Ilyenkor az ember rájön, hogy mindenki ugyanolyan fontos, mint saját maga" - magyarázta David Schwimmer, aki több Jóbarátok-epizód forgatása során is állt a kamera mögött.

A sztár bízik benne, hogy első filmje nem az utolsó lesz. S, hogy miről szól Run Fat Boy Run? David Schwimmer csak annyit mondott, a nézők három filmet kapnak egyben: egy vígjátékot, egy romantikus történetet és egy sportfilmet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×