Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rinya-parti büszkeségek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megújult a nagyatádi szoborpark. A Dráva-projekt keretében 134 millió forintból megvalósított látogatóközpontot és bemutatóhelyet ma adták át a Rinya-parti városban.

Ormai István, Nagyatád polgármestere az átadási ünnepségen reményét fejezte ki, hogy a jövőben olyan programokat kínál majd a szoborpark, amelyek mind a helyieknek, mind pedig a turistáknak élményt jelentenek.

A somogyi településen több mint három évtizede, 1975-ben nyílt meg a nemzetközi faszobrász-alkotótelep, amely különleges színfoltja a városnak, látványosság a turistáknak.

Az alkotótelep gyűjteménye 1988-ig évente gyarapodott a hazai és külföldi művészek munkáival. Az azt követő években az alkotótáborokat időszakosan rendezték meg, az anyagi lehetőségektől függően.

A szoborpark műhelyében famegmunkálásra használatos, különböző gépek, eszközök, szerszámok állnak a szobrászok rendelkezésére, s a munkához tölgyfarönköket is biztosítanak a szervezők.

A 16 hektáros, ingyenesen látogatható szoborpark fennállása alatt 130 köztéri szobormű készült el, közülük több mint száz ma is látható elsősorban az alkotótelep területén, de Nagyatád parkjaiba, és a környező településekre is jutott belőlük.

A szoborpark fenntartója a nagyatádi önkormányzat, az alkotóidények szervezését a kulturális tárca pályázatai teszik lehetővé.