eur:
394.29
usd:
369.89
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Bécsi klasszikusokat játszik a Bartók Vonósnégyes

A Bartók Vonósnégyes a bécsi klasszikusok, Haydn, Mozart és Beethoven műveiből ad hangversenyt hétfőn este fél nyolctól, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

A közönség szereti a bécsi klasszikusokat, ahogyan a zenészek is, de óriási kihívás ezeket a műveket előadni, mert a legapróbb hiba is hallatszik és felnagyítódik - mondta az InfoRádiónak a Bartók Vonósnégyes első hegedűse.

Komlós Péter kiemelte: a hétfő esti koncerten Haydn C-dúr kaiser vonósnégyesét, Mozart D-mol és Beethoven F-dúr vonósnégyesét hallhatja a közönség.

A Bartók Vonósnégyes muzsikusai 1957 októberében adták első közös hangversenyüket, s az elmúlt fél évszázad fellépéseinek száma meghaladja a négyezret. 1963-tól viselik Bartók nevét.

Az együttes tagjai: Komlós Péter (I. hegedű), Hargitai Géza (II. hegedű), Németh Géza (brácsa), Mező László (gordonka).

A kvartett művészi teljesítményét Kossuth-díjjal, Liszt-díjjal, UNESCO-díjjal és Bartók Béla-Pásztory Ditta-díjjal ismerték el.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×