eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Film készül a legendás orvos életéről

Luther Mártont és Dietrich Bonhoeffert Albert Schweitzer követi: a reformátorról és a lelkészről készült két korábbi film producere most a trópusi orvosról tervez történelmi filmdrámát.

"Ma már a fiatalok közül sokan nem ismerik őt. Ennek történelmi oka van és ez a lényeg" - mondta Alexander Thies, a Halle székhelyű NFP (Neue Filmproduktion) filmgyártó cég munkatársa.

A kétmillió euróba kerülő filmet, amelynek rendezője Gavin Millar lesz, nemzetközi szereposztásban angol nyelven Dél-Afrikában forgatják majd. A munka kezdetét júniusra tervezik. A produkcióban az ARD tévécsatorna is részt vesz.

Thies elmondta, hogy a film 1949-ben játszódik. "Dél-Afrikában felépítik annak a kórháznak a mását, amelyben Schweitzer dolgozott" - fogalmazott.

A későbbi trópusi orvos fiatal teológiai professzorként véletlenül megtudta, hogy Afrikában hiány van orvosokban. Ezért a teológián kívül egészségtant is tanult és 1913-ban missziós orvosként Közép-Afrikába ment. Barátok segítségével a mai Gabonban őserdei kórházat alapított.

Azt egyelőre nem volt hajlandó megmondani a producer, hogy ki lesz az a színész, aki Schweitzert alakítja a filmben.

A 2002-ben készült Luther filmben Joseph Fiennes játszotta a főszerepet, míg Sir Peter Usztinov, Bruno Ganz és Uwe Ochsenknecht is szerepelt benne.

Az 1999-ben készült "Bonhoeffer - Az utolsó fokozat" című film főszerepét Ulrich Tukur alakította.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×