eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A romantika arcai a Zeneakadémián

A romantika arcai címmel a 150 évvel ezelőtt született Giacomo Puccini és Dohnányi Ernő egyházi műveit adja elő hétfő este a Budafoki Dohnányi Zenekar a Zenakadémián.

Kevesen tudják Dohnányi Ernőről, hogy lelkében ízig-vérig romantikus zeneszerző volt: annak ellenére, hogy viszonylag korszerű, XX. századi nyelvet használt, az minden elemében a romantikához kapcsolódott - mondta az InfoRádiónak a Budafoki Dohnányi Zenekar művészeti vezetője.

Hollerung Gábor hozzátette: a darab, a Stabat Mater, amelyet hétfőn a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében adnak elő a Zeneakadémián, egy egészen kifinomult, mély érzésekről szóló, káprázatos romantikus kitárulkozás.

A koncert a Puccini-évforduló jegyében zajlik majd: a Budafoki Dohnányi Zenekar az olasz zeneszerző leghíresebb vokális, fiatalkori művét, a Messa di Gloriát játssza majd.

A két alkotás jól illik egymáshoz: egy fiatal ember színpadias és káprázatosan bátor darabja, és a mélységesen intim Dohnányi-mű a romantika két különböző arcát mutatja meg - fogalmazott a karmester.

Az előadáson a Budafoki Dohnányi Zenekar mellett az Angelica Leánykar, és a Honvéd Férfikar működik majd közre - fűzte hozzá Hollerung Gábor.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×