eur:
393.52
usd:
367.85
bux:
66250.07
2024. április 24. szerda György

Magas állami kitüntetést kapott Krencsey Marianne

Az Egyesült Államokban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vette át Krencsey Marianne színművésznő a New York-i főkonzulátus ünnepi fogadásán.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki a New York-i magyar főkonzulátuson Krencsey Marianne színésznőt.

A 76 éves művésznő színészi pályafutásáért és a magyar kultúra ápolásáért kapta az elismerést, amelyet Polgár Viktor főkonzul nyújtott át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából rendezett gálakoncert előtt.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést kapja a magyar származású George Pataki, New York állam volt kormányzója, aki egy későbbi időpontban, Budapesten veszi át az elismerést.

A washingtoni nagykövetségen rendezett fogadáson a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adták át Christopher Smith-nek, az amerikai képviselőház külügyi bizottsági tagjának, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Tóth Imre László filmrendező-producer, és szintén tisztikeresztet kapott Charles Dallara, a Nemzetközi Pénzügyi Intézet vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×