Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyáron ismét operafesztivál Miskolcon, ezúttal a szlávokkal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bartók Béla művei mellett idén a nagy szláv zeneszerzők alkotásaival várja az érdeklődőket a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál. A június 11-22. között megrendezésre kerülő fesztiválon egyebek mellett Dvorak: Ruszalka , Muszorgszkij: Borisz Godunov, és Csajkovszkij: Anyegin című operája is elhangzik.

Nyolcadik alkalommal látja vendégül Miskolc az operarajongókat idén. A mára igen rangossá nőtt nemzetközi fesztivál a korábbi években Bartók mellett olyan jelentős szerzők műveit vonultatta fel, mint Verdi, Puccini, Mozart vagy Csajkovszkij.

Utóbbi idén is szerepel a repertoárban, hiszen az egyik leghíresebb magyar zeneszerző mellett szláv operaszerzők művei csendülnek fel a Miskolci Nemzeti Színház falai között június 11. és 22. között - mondta el az InfoRádióban Bátor Tamás, a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál ügyvezető igazgatója.

Felcsendül a többi mellett Csajkovszkij "Anyeginje", amelyet a kijevi opera és balett előadásában láthatnak a nézők, Rahmanyinov A harangok című alkotása, valamint Dvorak Ruszalka című operája, Muszorgszkij "Boris Godunovja" és Sosztakovics "Lisvárosi Lady Macbethje".

A nézők emellett meghallgathatják a cseh Janacek Jenufa című művét, Prokofjev "Rómeó és Júliáját", valamint hallható lesz Smetana Az eladott menyasszony című zeneműve.

Hanganyag: Oláh András