eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bojkottálják az Aranyglóbuszt a sztájkoló írók miatt

Miközben folytatódik az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja, visszatértek a képernyőre a két hónapja szünetelő talk show-k. Az egyik legkedveltebb házigazdát, Jay Lenót azonban sokan árulással vádolják, mert maga is tagja az írók szakszervezetének. Közben bennfentesek elmondták, hogy a sorozatok megíratlan epziódjai miatt az adók valóságshow-kkal próbálják meg betölteni az űrt.

Fellélegezhetnek az ismétlésekbe belefáradt amerikai tévénézők - visszatértek a képernyőre a helyi kultúra elengedhetetlen részének tartott esti talk show-k, amelyekben a házigazdák és vendégeik humorral vegyítve értekeznek az aktuális hírekről.

Csakhogy, az amerikai forgatókönyírók sztrájkja még mindig tart, és a három nagy névből két házigazda így saját maga kénytelen legyártani a műsor gerincét adó gegeket.

Szegény Leno vízzel főz

A legnépszerűbb műsorvezető, Jay Leno például eddig 19 embert alkalmazott az összekötőszöveg megírására, és azzal, hogy most maga írta meg a forgatókönyvet, kiváltotta az írók szakszervezetének felháborodását.

Lenót az mentette meg, hogy első új műsorában Mike Huckabee elnökjelöltet láthatta vendégül és figurázhatta ki.

Leno maga is szakszervezeti tag és korábban kávét és fánkot osztogatott az utcán, transzparensekkel tüntető írók között. Most viszont azzal vádolják, hogy megsértette az előírásokat - ezért az írók szervezetének képviselő azt mondták: "sürgősen beszélniük kell vele".

Továbbra sem készülnek a sorozatok, jön a "szabadesés"

Az írók azért sztrájkolnak, mert nagyobb részesedést akarnak a digitálisan letöltött és DVD-n árult epizódok jogdíjaiból.

Az akció a külföldi nézőket is érinti, mert nem készülnek el a más országokban is játszott sorozatok újabb folytatásai.

Tom O'Neil, az In Touch című szórakoztatóipari szaklap szerkesztője szerint a rajongók eddig legalább láthatták kedvenc műsoruk ismétlését, de mostantól "szabadesés" kezdődik.

Például - szavai szerint - olyan borzalmas valóságshowk következnek, amelyekben tizenéveseknek adják oda mások kisgyerekeit, hogy meglássák, miként boldogulnak velük.

Van, aki szerint az Aranyglóbuszt is bojkottálni kellene

Michael Winsip, az Írók Szervezetének képviselője azt mondja, mindenkivel hajlandók tárgyalni - merthogy, az egyik házigazdával, David Letterman-nel különmegállapodást kötöttek, így ő írói csapatával együtt kezdte újra műsorát. A többi program azonban maguknak a csatornáknak a tulajdonában van, így velük nehezebb megegyezni.

Közben eldőlt, hogy a sztárok szolidárisak lesznek az írókkal és bojkottálják az Aranyglóbusz gálát. Még olyan hangokat is hallani, hogy az Oscar-díjkiosztó is veszélybe került.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×