eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jótékonysági koncert Sipos András emlékére

Sipos András, a Djabe zenekar alapítótagja tiszteletére rendeznek jótékonysági és emlékkoncertet a Petőfi Csarnokban november 30-án. A rendezvényen fellép Steve Hackett, a Genesis egykori gitárosa is.

A műsor első részében a színészkollégák emlékeznek Sipos Andrásra, a prózai bevezető után színpadra lép a Djabe zenekar, amely külön erre az estére összeállított műsorával búcsúzik a baráttól és zenésztárstól.

Fellép a műsorban több, korábban az együttessel játszó zenész is, köztük Said Tichiti, marokkói származású énekes és ütőhangszeres, aki több lemezen és koncerten szerepelt már a zenekarral.

A műsor kiemelkedő vendége Steve Hackett, a Genesis egykori gitárosa, aki a "Táncolnak a kazlak" című albumon közreműködött és koncertezett is a Djabe-val Londonban. A zenész a koncertre Roger Kinggel, a billentyűsével érkezik.

Fellép Kovács Ferenc Magony zenekara, Balogh Kálmán cimbalmossal és Dresch Mihállyal közösen emlékeznek meg Sipos Andrásról.

"A Djabe búcsúzó CD-t készít Sipinek. Minden hangot Andrásnak játszunk. Régi számok, soha nem játszott kompozíciók, archív és fel nem használt felvételek segítségével Sipi is ott lesz a stúdióban és a számok egy részén" - áll a koncertet beharangozó levélben.

"A lemezt az a Witchi Tai To zárja, mely Sipi utolsó koncertjének, utolsó száma volt a debreceni Jazz napokon 2007. szeptember 7-én. Ha tudjuk, hogy ez lesz az utolsó alkalom, talán sohasem jövünk le a színpadról" - írták az együtes tagjai.

A Djabe zenekar alapító tagja, az ütőhangszeres és énekes Sipos András életének 53. évében váratlanul hunyt el. Sipos Andrást gyászolja a színésztársadalom, zenészbarátai és legfőképpen a családja: felesége és három kicsi lánya.

A szervezők a koncert teljes bevételét a családnak ajánlották fel, minden szereplő, technikai közreműködő és szolgáltató lemondott a díjazásról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×