Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Milliárdos gázsit kap Jet Li

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Százmillió jüant (2,3 milliárd forintot) kap legújabb főszerepéért Jet Li; ekkora összeget kínai produkció még soha nem fizetett ki egy filmsztárnak.

A Hadurak című film költségvetése 7 milliárd forint, és ennek majdnem a felét a színészek - elsősorban Jet Li - gázsija teszi ki. A főbb szerepeket Andy Lau, Takeshi Kaneshiro és Xu Jinglei játssza.

"Jet Li nélkül soha nem költenénk ennyit egy filmre, de az ő hírneve garantálja, hogy a film világszerte sikeres lesz" - nyilatkozta a rendező, Peter Chan.

A kínai nyelvű filmek az utóbbi években világszerte sikeresek, hála elsősorban Ang Lee-nek, aki a Tigris és Sárkánnyal 2001-ben megnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. De Zhan Yimou Hősök című filmje is világszerte begyűjtötte a közönség és a kritika lelkes éljenzését.

Ez volt egyébként - eddig - minden idők legdrágább kínai produkciója, és Jet Li is ezért a filmért kapta korábbi legnagyobb gázsiját: 70 millió jüant (1,6 milliárd forintot).

A 44 éves filmsztár már gyerekkorában megnyert több harcművészeti bajnokságot, és ma már szívesen foglalkoztatják angol nyelvű filmekben is (Öld meg Rómeót, Halálos fegyver 4.).

A Hadurak nagyszabású háborús eposz, amelynek a története a Csing-dinasztia (1644-1911) idején játszódik. A filmet Ázsiában december közepén, az Egyesült Államokban jövő márciusban mutatják be.