Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tíz éve halott a legendás énekes - videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csütörtökön tíz éve, hogy szállodai szobájában elhunyt Michael Hutchence. Az INXS énekese szinte halála pillanatában legendává vált. Együttesének tagjai külön honlapon emlékeznek rá.

1997. november 22-e "sokkoló, szomorú és tragikus nap volt számunkra", hiszen mi és a világ is ekkor értesült Michael Hutchence haláláról - írja az INXS tagjai által külön a tizedik évfordulóra létrehozott honlapon a banda dobosa, Jon Farris.

A zenész szerint "Michaelre mindig mint egy fiatal, vibráló, tehetséges és szenvedélyes emberre emlékezünk. Tovább él briliáns dallamaiban és szövegeiben".

A dobos testvére, Andrew Farris azt írta, hogy neki elsősorban Michael Hutchence "humora, intelligenciája és szemtelen mosolya" hiányzik majd. "A rajongóink számára mindig legenda marad. Nyitott, stílusos és könyörületes volt, aki komolyan vette a barátságot" - tette hozzá a billentyűs.

A basszusgitáros Garry Beers üzenetében megköszönte a rajongóknak, hogy gondolnak a néhai énekesre és arra kérte őket, hogy emlékének áldozva jótékonykodjanak.

"Mindig nagyszerű barátként emlékszem majd rá, aki segíteni próbált az embereken" - írta Garry Beers.

Az 1977-ben alakult INXS az 1980-as és 1990-es években aratta legnagyobb sikereit. 1997. november 22.-én az énekes Michael Hutchencet sydney-i szállodai szobájában találták felakasztva.

A zenekar ezt követően egy ideig nem lépett fel, majd egy televíziós válogató keretében keresett új énekest. A kanadai DJ Fortune-nal 2006-ban jelent meg új lemezük, a Switch.

{{video:http://youtube.com/v/KL7FY7rwVtQ}}