Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fizikus nyomozott a Szent Korona energiája után: \"most alapjáraton\" van

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Szent Korona ma is működik, bár a történelem során többször is változtattak rajta, és sajnos ezek egy része rontásnak minősül - mondta az InfoRádiónak Németh Zsolt, a fizikatudomány kandidátusa, A magyar Szent Korona című kötet szerzője.

Németh Zsolt elmondta: a Szent Koronáról számos könyv született már, de azok nem járták teljességgel körül a témát.

A kandidátus elmondta: azért kezdett el foglalkozni a kérdéssel, mert szerinte a "korona egy működő eszköz", amelynek működését jobban meg kell értenünk.

A korona egy beavató korona, vagyis egy király csak akkor találkozik vele, amikor megkoronázzák - tette hozzá.

"Ha elhisszük, hogy itt fizikai szinten is tényleg történik valami, akkor ez energiaátadás. Ha ez megtörténik, akkor lehet keresni az útját, a nyomát, a fajtáját, hogy milyen energia mozdul a koronában" - mondta Németh Zsolt. Közölte: fizikusként ezt is nyomozta a könyvében, "nem is eredmény nélkül".

A szerző szerint a Szent Korona akkor is működik, ha nincs koronázás, ha úgy tetszik: alapjáraton.

A koronázás viszont szakrális esemény, amely nemcsak a királyt, hanem az egész nemzetet érinti. Ilyenkor a nemzet valamilyen formában kollektív beavatást kap a koronázástól - tette hozzá.

Kiderül az is: milyen sok alkalommal történt beavatkozás a koronán. Ezek döntően a korona elrontására irányultak, "szakralitásától megfosztandó" azt - mondta Németh Zsolt.