eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Fizikus nyomozott a Szent Korona energiája után: "most alapjáraton" van

A Szent Korona ma is működik, bár a történelem során többször is változtattak rajta, és sajnos ezek egy része rontásnak minősül - mondta az InfoRádiónak Németh Zsolt, a fizikatudomány kandidátusa, A magyar Szent Korona című kötet szerzője.

Németh Zsolt elmondta: a Szent Koronáról számos könyv született már, de azok nem járták teljességgel körül a témát.

A kandidátus elmondta: azért kezdett el foglalkozni a kérdéssel, mert szerinte a "korona egy működő eszköz", amelynek működését jobban meg kell értenünk.

A korona egy beavató korona, vagyis egy király csak akkor találkozik vele, amikor megkoronázzák - tette hozzá.

"Ha elhisszük, hogy itt fizikai szinten is tényleg történik valami, akkor ez energiaátadás. Ha ez megtörténik, akkor lehet keresni az útját, a nyomát, a fajtáját, hogy milyen energia mozdul a koronában" - mondta Németh Zsolt. Közölte: fizikusként ezt is nyomozta a könyvében, "nem is eredmény nélkül".

A szerző szerint a Szent Korona akkor is működik, ha nincs koronázás, ha úgy tetszik: alapjáraton.

A koronázás viszont szakrális esemény, amely nemcsak a királyt, hanem az egész nemzetet érinti. Ilyenkor a nemzet valamilyen formában kollektív beavatást kap a koronázástól - tette hozzá.

Kiderül az is: milyen sok alkalommal történt beavatkozás a koronán. Ezek döntően a korona elrontására irányultak, "szakralitásától megfosztandó" azt - mondta Németh Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×