eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Pénzzel segíti a világsztár a sztrájk áldozatait

George Clooney 25 ezer dollárt adományozott annak a jótékonysági alapnak, amely többek között azokat is támogatja, akik elveszítik a munkájukat a forgatókönyvírók sztrájkja miatt.

A New York-i székhelyű Actors Fund a szórakoztatóiparban dolgozóknak ad gyorssegélyt baj esetén - mint amilyen például a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja, amikor sokan nem jutnak munkához.

"Az olyan embereknek, mint például én, a sztrájk kényszernyaralás. Ha azonban sokáig tart, akkor tönkreteheti azokat a kisembereket, akik a filmgyártásból élnek" - figyelmeztetett az Oscar-díjas sztár, aki ezért felajánlott 25 ezer dollárt az alap számára, és erre szólított fel másokat is.

A forgatókönyvírók november 5-én kezdtek sztrájkot, mert nagyobb részesedést követelnek a DVD-k és az internetes oldalak bevételéből. A munkabeszüntetés máris érezteti hatását az amerikai televíziós csatornáknál; több beszélgetős műsort ideiglenesen leállítottak, s ha nem születik megegyezés, hamarosan nem vetíthetnek majd több népszerű sorozatot sem.

A stúdiók és a forgatókönyvírókat tömörítő szervezet között november 26-án kezdődnek újra a tárgyalások, de a kudarcot előrevetíti, hogy New Yorkban megszakadt a párbeszéd a sztrájkoló színházi dolgozók és a producerek között.

Ez azt is jelenti, hogy a hálaadás idejére sem nyitnak ki a színházak, pedig hagyományosan ez az egyik legnyereségesebb időszak a New York-i színházak számára. Ráadásul nem is jelöltek ki újabb tárgyalási időpontot.

A színházi dolgozók sztrájkja november 10-én kezdődött, és azóta már 27 darabot kellett levenni a műsorról.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×