Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jimmy Page vallomása: \"Nem volt biztos, hogy tudunk még együtt zenélni\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Titokban próbált a Led Zeppelin, hogy kiderüljön: képesek-e még egyáltalán együtt zenélni. A legendás zenekar december 10-én tartja régen várt koncertjét Londonban.

A zenekar gitárosa, Jimmy Page árulta el a BBC-nek, hogy titokban próbáltak, mielőtt eldöntötték volna, hogy ismét együtt lépnek fel. "Biztosak akartunk lenni abban, hogy képesek vagyunk együtt zenélni. De mihelyt elkezdtük a próbát, tudtuk: meg akarjuk csinálni ezt a koncertet" - nyilatkozta Page.

A gitáros, akinek az ujjtörése késleltette a zenekar újbóli egyesülését, azt mondta, "üdítő" volt megint együtt játszani, de nem volt könnyű titokban tartani, hogy ismét próbálnak.

A Led Zeppelin három még életben lévő tagja 1988 óta először lép fel együtt. A londoni koncertet Ahmet Ertegun, az Atlantic Records néha alapítója emlékének ajánlják.

A jegyek 125 fontba kerülnek, de máris egymilliónál több belépőre érkezett rendelés - a zenekar tagjainak nem kis meglepetésére.

"Abban azért bíztunk, hogy egy nap alatt elfogynak a jegyek, de a rendelések száma messze meghaladja az eladható belépők számát" - mondta Page, aki szerint az érdeklődés a legvadabb reményeiket is meghaladja.

Page nem volt hajlandó beszélni a belső feszültségekről, inkább azt emlegette fel, mit jelentett számára a zenekar. "Bár mindannyian szólókarriert kezdtünk, én a magam részéről mindig szívesen játszottam a koncertjeimen a Led Zeppelin dalait, mert szeretem őket, és szeretem őket játszani is - és ugyanígy van ezzel Robert Plant is" - jelentette ki.

A Led Zeppelin válogatásalbuma, a Mothership már a negyedik helyen tanyázik a brit sikerlistákon. A zenekar 1968-ban alakult, és John Bonham dobos halála után hagyta abba a közös zenélést.