eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Szokatlan szerepben a Terminátor: békéltet

Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger közvetít a sztrájkoló forgatókönyvírók és a filmstúdiók között.

A színészből lett politikus bejelentette: a háttérben azon dolgozik, hogy minél előbb véget érjen a hétfőn kezdődött munkabeszüntetés.

"Nagyon fontos, hogy a lehető leggyorsabban megállapodás szülessen, mert ez óriási hatással van az állam gazdaságára" - mondta Arnold Schwarzenegger.

"Ez egy szomorú történet, mert a stúdióvezetők nem fognak szenvedni, a szakszervezeti vezetők nem fognak szenvedni, és azok az írók, akik most sztrájkolnak, ők sem fognak szenvedni, mert ezeknek az embereknek van pénze" - vélekedett Kalifornia kormányzója, a Terminátor egykori sztárja.

A sztrájk hétfő reggel kezdődött, miután a 12 ezer írót tömörítő szakszervezet, a Writers Guild of America nem tudott megegyezni a stúdiókkal a jogdíjak felosztásáról.

A szerzők azt követelik, hogy nagyobb arányban részesüljenek a produkciók DVD- és internetes értékesítéséből: jelenleg négy centet kapnak, de ők nyolcat követelnek.

A sztrájk miatt több sorozat forgatása leállt, és az amerikai csatornáknak át kellett alakítaniuk műsorrendjüket.

A szakszervezet legutóbb közel húsz éve, 1988-ban hirdetett munkabeszüntetést, ami akkor 22 hétig tartott.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×