Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Visszatértem, és azért vagyok itt, hogy szétrúgjak néhány hátsót\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
\"Visszatértem, és azért vagyok itt, hogy szétrúgjak néhány hátsót\" - jelentette ki John Lydon, a Sex Pistols frontembere, miután megérkezett Nagy-Britanniába, hogy ismét színpadra álljon.

A híres/hírhedt punkegyüttes annak alkalmából ad ismét koncertet a Brixton Acadamy-ben, hogy harminc évvel ezelőtt jelent meg a Never Mind the Bollocks... Here's The Sex Pistols című albumuk.

A múlt héten a Sex Pistols már adott egy kicsi, zártkörű koncertet Los Angelesben, Lydon lakóhelyén. Az ezt megelőző négy évben nem játszott a banda.

John Lydon akkor büszkén jelentette be, hogy mindössze a koncert kezdete előtt három órával kezdtek próbálni. Ígérete szerint az elkeseredett belharcairól is híres bandája most nagyon együtt lesz.

Olyan lesz, mint az Arsenal játéka: csapatmunka - tette hozzá kedvenc csapatára utalva.

A Sex Pistols most több koncertet ad a londoni Brixton Academy-ben, majd Manchesterben és Glasgow-ban lépnek fel.

Az egész úgy kezdődött, hogy lesz egy koncert a Brixtonban. Úgy gondoltuk, hogy talán ötezren akarnak látni minket, de aztán ez egy "nagyobb szörnyé" vált, mint amilyet bármelyikünk is el tudott volna képzelni - jellemezte a fellépést váró érdeklődést az énekes.


Ez szörnyen fárasztó lesz az öreg manduláknak. Van egy csomó sikítás, amit valahogy ki kell erőltetni. És mi aztán igazán nem vagyunk azok, akiket a háztömb legfittebb fickóinak lehetne nevezni - mondta John Lydon.

A Sex Pistols a '70-es évek polgárpukkasztó punkmozgalmának elsőszámú zenekara volt Nagy-Britanniában. A banda 1975-ben alakult, majd három év múlva feloszlott. 1996-ban ismét összeálltak; legutóbbi koncertjüket 2003-ban adták.

A csapat az eredeti - John Lydon (Johny Rotten), Steve Jones, Paul Cook és Glen Matlock - felállásban lép színpadra.

A banda egy tagja, Sid Vicious, aki 1977-ben Matlockot váltotta, 1979-ben, mindössze 22 éves korában, kábítószer-túladagolásban meghalt.

A Never Mind the Bollocks... Here's The Sex Pistols című album 1977 októberében jelent meg, és olyan, ma már klasszikus számok szerepelnek rajta, mint a God Save the Queen, a Pretty Vacant, az Anarchy in the UK és a Holidays In The Sun.

A God Save the Queen megjelenésekor nem hangozhatott el a BBC-ben, de így is a második helyre jutott a slágerlistán, bár egyes feltételezések szerint a sorrendet manipulálták, tekintettel a királynő trónra lépésének 25. évfordulójára.

A zenekar tavaly helyet kapott a rockhírességek csarnokában, az amerikai Rock and Roll Hall of Fame-ben.

Amikor a beiktatásra szóló meghívót megkapták, az együttes a honlapjára beszkennelt kézzel írt feljegyzésben válaszolt: "Nem jövünk. Nem vagyunk a majmaitok".

{{video:http://youtube.com/v/4bM_l443VV4}}