Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Charlie 40 éve van a pályán, de még mindig tud meglepetéssel szolgálni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Igazi meglepetést ígér a koncertjére készülőknek Charlie, aki 40 éves pályafutását ünnepli szombaton a Budapest Sportarénában. Elhangoznak majd egykori Olympia-, Generál- és Tátrai Band-dalok, de lesznek jazz szerzemények is.

Tizenkilenc-húszévesen kezdtem a pályámat, akkor csináltuk meg az első zenekart, a Deccát, majd ebből Olympia zenekar lett. Ezzel a társasággal még nem nagyon tudtunk bekerülni a rádiókba és a televízióba, ez a siker csak később jött meg. Utólag persze minden megszépül, de a 40 éves pályám során voltak kemény időszakok. Sokat köszönhetek azokat a barátoknak, akik mellettem voltak.

Õk is ott lesznek a koncertjén?

Az első elképzelés 48 ember volt, őket azonban összeszedni is nagyon nehéz lett volna. De azért lesz egy zenei meglepetés: pályafutásom összes állomásából hallhatnak majd számokat a nézők. Összeszedtem a dalokat, de így a koncert négyórás lett volna, ezért sokat el kellett hagyni. De azért megszólalnak Olympia-, Generál- és Tátrai Band-számok is. A szólólemezeimről is felcsendül több nóta, és jazzt is játszunk majd. Végigvonulunk az életem állomásain. Érdekes lesz, a fiataloknak főleg az első része, hiszen ők nagyon szeretnek engem, de ezeket a dalokat ők nem ismerhetik.

A dalokat úgy válogatta össze, hogy a közönség kedvencei hangozzanak el, vagy az ön kedvencei?

Ez egy ünnep lesz, hiszen születésnapom is van. Vannak dalok, amelyek kihagyhatatlanok, ezek természetesen el fognak hangzani, de a szakmának is fogunk játszani. Szeretem, ha meg tudok felelni, és azt mondják a kollégák, hogy egy igényes, világszínvonalú produkciót láttak.

Már többször megtöltötte az Arénát. Izgul még egy-egy fellépés előtt?

Tíz alkalommal töltöttem már meg az Arénát. De nem a teltház minősíti a produkciót. Remélem,  eljönnek a barátaim, hogy velem ünnepeljenek.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa