Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megölheti a Szigetet az újpesti önkormányzat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megszűnhet a Sziget fesztivál a Hajógyári-szigeten, ha a bíróság helyt ad az újpesti önkormányzat keresetkiegészítésének, és a jövőben nem lehet este 10 és reggel 6 óra között programokat tartani a helyszínen - mondta el az InfoRádiónak Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője.

Tavaly ősszel indított pert a Sziget Szervezőiroda ellen a IV. kerületi önkormányzat, amely októberben keresetkiegészítést nyújtott be a bírósághoz.

A kerület ebben azt kéri, hogy a bíróság mondja ki: este 10 és reggel 6 óra között nem lehetnek programok a Hajógyári-szigeten - mondta az InfoRádiónak az iroda vezetője.

Gerendai Károly hozzátette: készítettek egy felmérést azzal kapcsolatban, hogy az emberek ilyen feltételek mellett kilátogatnának-e a fesztiválra. A kérdésre a válaszadók háromnegyede nemmel felelt, így a Szigetet egyszerűen nem lehetne megrendezni.

Emlékeztetett: az újpesti önkormányzat 2002-ben már beperelte a Sziget Szervezőirodát, a felperes akkor is azt állította, hogy a rendezvénnyel a szervezők birtokháborítást követnek el a lakásokba beszűrődő zaj miatt.

Abban az eljárásban első- és másodfokon is elutasította a kerület keresetét a bíróság - emlékeztetett a szervezőiroda vezetője.

Ha a bíróság kimondja azt, ami az önkormányzat keresetkiegészítésében szerepel, akkor nemcsak a fesztivált, hanem más programokat sem lehet majd lebonyolítani a helyszínen - véli Gerendai Károly.

A Sziget Szervezőiroda vezetője szerint az is elképzelhető, hogy, ha precedens értékű döntés születik, vagyis, ha a bíróság úgy határoz, hogy zajjal birtokháborítást lehet elkövetni, akkor ezzel a továbbiakban bármilyen más programot is meg lehet majd támadni.

Hanganyag: Sárközi Lóránt