eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sztrájkra készül Hollywood

Sztrájkra készül a hollywoodi forgatókönyvírók szervezete, mert nem lát más megoldást a bérviták megoldására. A döntésről pénteken egyeztetnek, és ha a munkabeszüntetés mellett döntenek, akkor húsz év után ez lesz az első ilyen jellegű akció az amerikai filmiparban.

A forgatókönyvírók és a gyártó cégek képviselői szerdán sem tudtak megállapodni anyagi kérdésekben. Az írók azt követelik, hogy kapjanak jutalékot a filmek után, amelyeket DVD-n is kiadnak, vagy elektronikus eszközökön - például mobiltelefonon - válnak elérhetővé. A producerek szerint azonban az a követelés elfogadhatatlan.

A forgatókönyvírók pénteken döntenek, és ha a sztrájkot választják, akkor lekerülhet több sikeres tévésorozat is a képernyőkről - igaz, nem azonnal. A döntés pedig szinte borítékolható, a forgatókönyvírókat tömörítő WGA ötezer tagjának 90 százaléka ugyanis a sztrájkra szavazott.

"Nem hiszem, hogy a kollégák valóban sztrájkolni akarnának, a szavazással azonban egyértelműen kinyilvánították, hogy a tárgyalásokat folytató bizottság mögött állnak" - jelentette ki Dave Garrett forgatókönyvíró, aki beszámolt arról is, hogy a teremben tapsvihar tört ki, amikor ismertették a voksolás eredményét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×