Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Semmi sem az, aminek látszik - nézze meg!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy két kontinensen játszódó társadalmi-politikai dráma, és Jet Li főszereplésével készült akicófilm is szerepel az eheti filmbemutatók között.

A sok szálon futó Kiadatás című film cselekménye egy egyiptomi-amerikai vegyészmérnök eltűnése körül forog.

A Fokváros és Washington közötti repülőúton eltűnt férfit kétségbeesetten keresi terhes amerikai felesége, Isabella, aki egykori főiskolás társán keresztül egy amerikai szenátortól kér segítséget.

Kiderül, Isabella férjét terrorista tevékenység vádjával a CIA vette őrizetbe, és embertelen körülmények között, egy észak-afrikai titkos börtönben tartják fogva.

A film betekintést enged egy Afrikába küldött CIA-ügynök életébe, aki a kínvallatásokat látva megkérdőjelezi saját küldetését.

A nézők megismerhetik felettesét is, aki személyesen utazik Észak-Afrikába, hogy kihallgassa a foglyot, továbbá az arab börtönigazgató történetét is, aki munkája kapcsán lányával és annak fundamentalista barátjával kerül konfliktusba.

Gavin Hood dél-afrikai rendező 2006-ban a legjobb külföldi film Oscar-díjával jutalmazott Tsotsi című alkotásában már megmutatta, hogy szemléletesen tudja bemutatni az érzékeny társadalmi témákat.
Legújabb filmjében olyan kiváló színészekkel dolgozott együtt, mint az CIA-ügynököt alakító Jake Gyllenhaal, a felettesét megformáló Meryl Streep, és a bebörtönzött mérnök feleséget játszó Reese Witherspoon.

Az FBI-ügynök és a bérgyilkos


A klasszikus akciókrimik hangulatát idézi fel a hét másik bemutatója, a War. Jack Crawford belevaló FBI-ügynök, aki, miután társát brutálisan meggyilkolja a bérgyilkos Rogue, bosszút esküszik.

Rogue azonban csak három évvel később tűnik fel újból, mikor véres maffiaháborút robban ki a helyi kínai triád és a japán yakuza között.

Crawford egy különleges osztag élén ered Rogue nyomában, az üldözés közben azonban kiderül, hogy a bérgyilkos cseppet sem az, aminek látszik.

Az elsőfilmes rendező, Philip J. Atwell korábban videóklipek készítésével foglalkozott, így leginkább a látvány és a pergő akciók jól ismert megoldásait helyezte előtérbe.

A film húzónevei a Guy Ritchie filmjeiben megismert, most FBI-ügynököt alakító Jason Statham, valamint a bérgyilkost alakító akciósztár, Jet Li.