eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Erdő Péter: a magyaroknak mindig fontos volt a halottak napja

November 1-jén sokan emlékeznek meg elhunyt hozzátartozóikról a halottak napján. Magyarországon ez a szokás különösen erős, erősebb, mint más katolikus országokban - a többi mellett erről is beszél az InfoRádió Aréna című műsorában Erdő Péter bíboros, prímás, esztergomi érsek. A műsor este 7 órakor kezdődik.

Bár más országban a római katolikus egyházi temetés a templomban véget ér a gyászszertartással, Magyarországon az emberek mindig tartottak egy megemlékezést a sírnál is.

A temető a halottak emlékére rendezett ünnepségnek is színhelye volt. Ha a temetőjárás csak divat lenne, akkor múlékony is volna.

"Az emberi halál pillanatát mindig is sajátos vallásos tisztelettel vették körül az életben maradottak, ennek a kereszténységben sajátos tartalma is van: mi hiszünk az örök életben" - a többi között erről is beszél Erdő Péter az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×