eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már nincs visszaút a Da Vinci-kód számára

A Da Vinci-kód című film valamennyi alkotója és kétezer díszvendég jelenlétében Sidney Poitier amerikai színész szerda este megnyitotta az 59. cannes-i filmfesztivált.

A hagyományoknak megfelelően a dél-franciaországi kisváros alig száz méternyi vörös szőnyegén vonultak fel a Fesztiválpalota lépcsőjén az 59. cannes-i filmfesztivál megnyitójára érkezett sztárvendégek.

Első helyen természetesen a Dan Brown bestselleréből készült hollywoodi produkció alkotói: a felesége társaságában érkező rendező Ron Howard, Tom Hanks, Jean Reno és a mindig mosolygós Audrey Tautou, aki a bemutatóra rövidre vágatta haját.

A díszvendégek között feltűnt Juliette Binoche, Jean-Claude Brialy, Andie MacDowell, Gus Van Sant, David Cronenberg és Claude Lelouche is.

Óriási tömeg fogadta a Croisette-re 15 év után helikopterrel visszatérő Alain Delont, akit elmondása szerint 21 éves korában Cannes-ban fedezett fel magának a francia mozi.

A fesztivált hivatalosan a 79 éves Sidney Poitier nyitotta meg. Az 1963-ban Oscar-díjat kapott amerikai színészt állva ünnepelte a cannes-i közönség.

A rövid megnyitó után vetítették le a már bemutató előtt nagy vitát kiváltó A Da Vinci-kód című filmet.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×