Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Akkor is, ha elsöpör a népharag\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Operaház főigazgatója hitet tett modernizációs programja mellett, bár azt Hegyi Árpád Jutocsa is elismerte, hogy annak bizonyos elemei sértik a dolgozók érdekeit. A főigazgató természetesnek nevezte az érdekképviseleti szervezetek fellépését.

A Magyar Állami Operaház főigazgatója hangsúlyozta: a tervezett modernizációhoz meggyőződése szerint több pénzre van szükség, de a kormányzat nem fogja a veszteséges működést finanszírozni.

Hegyi Árpád Jutocsa kifejtette: akkor is rendbe kell tenni az intézményt, ha őt "elsöpri a népharag".

Keveházi Gábor balettigazgató - aki elsőként szólította fel távozásra a főigazgatót - Hegyi Árpád Jutocsa nyilatkozata kapcsán közölte, hogy a közalkalmazotti tanáccsal és a szakszervezettel közösen a miniszterelnökhöz fordult a kialakult helyzet miatt.

Keveházi kezdte, a többiek folytatták

Keveházi Gábort követően az intézmény Közalkalmazotti Tanácsának tagjai is lemondásra szólították fel az Operaház vezetését. A testület tagjai a Bozóki András kulturális miniszternek írt levelükben az intézmény szakmai és morális helyzetéért Hegyi Árpád Jutocsa főigazgatót és Kesselyák Gergelyt tették felelőssé.

Rácz István magánénekes, a közalkalmazotti tanács elnöke és a testület tagjai szerint az elmúlt kilenc hónapban a színház életében semmiféle pozitív elmozdulás nem volt, a főigazgató pályázatából semmi nem valósult meg, a tagság "relatív elszegényedése tovább folytatódott".

Hétfőn Kesselyák Gergely főzeneigazgató fordult levélben a dalszínház főigazgatójához, mert ő is elfogadhatatlannak tartja a jövő szezon tervezetét, amelyben 52 előadást hagynának el, s az Operaház így összesen 265 előadást tartana.