Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ausztrália Magyarországon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és az Ausztrál Nagykövetség közösen szervezte meg háromnapos kulturális programsorozatát, az Ausztrál napokat, amely hétfőtől szerdáig várja az érdeklődőket.

A Tankstream vonósnégyes Magyarországon először tavaly lépett fel az Enrst Múzeumban. A nagy sikerre való tekintettel ismét meghívott, többszörösen is díjazott zenekar két koncertjével nyitja és zárja a rendezvényt.

Ma este hat órától a Magyar Rádió márványtermében Mozart három vonósnégyesét adják elő, szerdán pedig este hét órától az Óbudai Társaskörben a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közösen Ravel, Elgar, Grieg és Dvorak műveiből adnak ízelítőt.

A keddi programoknak délután két órától a Merlin színház ad otthont. Itt különböző előadások keretében szó lesz az ausztrál történelemben meghatározó szerepet játszó Euréka felkelésről, oktatási lehetőségekről, illetve bemutatják Forintos Éva egyetemi tanár, Ausztráliáról készült két tanulmánykötetét.

Fél hattól Didgeridoo koncerttel várják az érdeklődőket, majd ezt követően, hat órától az ausztrál próza és tényirodalom legjavából tart felolvasó estet Thomas Keneally, világszerte elismert ausztrál író, akit a magyar közönség leginkább a Schindler listája szerzőjeként ismer.

Az eseményhez kapcsolódóan nyílik meg Rónaszéki Péter fotográfus Képek Ausztráliából című kiállítása, amely egészen május végéig látható lesz a Merlin színházban.