eur:
394.28
usd:
370.51
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Meleg cowboyok Magyarországon

Csütörtöktől vetítik a magyar mozikban Ang Lee legújabb filmjét, a háromszoros Oscar-díj nyertes Túl a barátságon (Brokeback Mountain) című filmdrámát.

A sok vihart kavart Brokeback Mountain két fiatalember, egy mezőgazdasági munkás és egy rodeo cowboy történetét meséli el, akik között váratlanul egy életre szóló kapcsolat alakul ki, melynek bonyodalmai, örömei és tragédiái a szerelem összetartó erejéről és hatalmáról tanúskodnak.

Ennis Del Mar (Heath Ledger) és Jack Twist (Jake Gyllenhaal) tartós munkát akarnak találni, megházasodni, családot alapítani - és mégis vágynak valami másra, megfoghatatlanra is. Amikor egymásra találnak, barátságba, majd egy ennél is mélyebb kapcsolatba sodródnak.

Nem sokkal később útjaik elválnak. Mindketten megnősülnek, és gyermekeik születnek, amikor négy évvel később újra találkoznak...

A film a Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán díja után hat Golden Globe-díj jelölést kapott, ebből hármat (legjobb fil, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv) el is nyert.

A Túl a barátságon idén hét jelölés után három Oscar-szobrocskát vehetett át: a legjobb rendező (Ang Lee), a legjobb adaptált forgatókönyv, és a legjobb filmzene aranyszobrát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×