Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Gyűrűk Ura zenében és dalban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint négy évnyi előkészület és 25 millió dollár, vagyis 5,5 milliárd forint elköltése után ma este felgördül a függöny a világ legdrágább színházi előadásán: Torontóban bemutatják A Gyűrűk Ura musical változatát.

Az előadás producere, Kevin Wallace először 2001-ben találkozott a regény színpadi adaptációjával Shaun McKenna korai vázlatos darabja formájában.

A jogok megszerzése után 2003-ra össze is állt a produkciós csapat, amelybe sikerült megnyerni a londoni színházi világ néhány régi elismert szakemberét.

Megfelelő és elérhető színházat azonban nem sikerült találni Londonban, így került az előadás Torontóba, amely a brit fővároshoz közelebb áll kultúrájában, mint a New York-i Broadway.

A helyszín kiválasztása azonban nem az egyetlen kihívás volt: nem volt könnyű úgy kialakítani az előadást, hogy hűek maradjanak Tolkien könyvéhez, és kielégítsék a részletekhez ragaszkodó rajongókat, ugyanakkor azonban élvezhetővé tegyék az előadást azok számára is, akik nem olvasták a könyvet.

Kihívást jelentett az is, hogy sikerüljön elkerülni Peter Jackson Oscar-díjas filmtrilógiájának "beszivárgását" az előadásba.

A premier előtti próba-előadásokon akadtak ugyan problémák, például a meglehetősen komplex technika működésével, egyes részeket le kellett egyszerűsíteni, másokat ki kellet hagyni, hogy sikerüljön három és fél órára szorítani a musical hosszát.

A show producere szerint azonban a "gyermekbetegségeket" sikerült kinőnie a bemutatóra a musicalnek.