eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magyarokat is díjaznak a MIDEM-en

Magyar művészeket is díjaznak az idei MIDEM-en, Cannes-ban. Kurtág György klasszikus zenei különdíjat kap, a Heaven Street Seven együttest pedig az Európai áttörés-nevű díjban részesítik.

A világ legrangosabb nemzetközi zenei szakvásárát, a MIDEM-et idén 40. alkalommal rendezik meg Franciaországban január 22. és 26. között.

Kurtág György a 80. születésnapján veheti át a találkozó klasszikus zenei különdíját. Tiszteletére Bartók-Kurtág Születésnap címmel adnak koncertet magyar művészek a Cannes-i Fesztiválpalotában.

A Heaven Street Seven nevű könnyűzenei együttest a hazájukon kívül Európában legtöbb albumot eladó European Breakthrough nevű díjjal jutalmazzák Cannes-ban.

Az elismerést az Európai Bizottság támogatásával három éve alapították azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az európai könnyűzene tehetségeire.

A MIDEM-re 92 országból közel tízezer résztvevő érkezik, bemutatkozásuk mellett 19 kiemelt komoly- és könnyűzenei koncert is lesz kétszáz művész szereplésével.

A hivatalos nyitókoncertet vasárnap tartják a Fesztiválpalotában, ahol a díszvendég, Finnország művészei lépnek fel. A kilencezer négyzetméter területű szakvásár standjai már szombattól látogathatóak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×