eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma

Életműdíj Agárdy Gábornak

Szabó István Rokonok című filmjével nyit a 37. Magyar Filmszemle január 31-én a Budapest Kongresszusi Központban.

A szemletanács idén Agárdy Gábor színművész, Dargay Attila animációs filmrendező, György István filmrendező és Szalontai Árpádné naplóvezető tevékenységét ismeri el. A Magyar Mozgókép Mestere elismerést Nepp József rajzfilmrendező kapja.
Agárdy Gábor már nem tudja átvenni a kitüntetést. A Nemzet Színésze hosszan tartó, súlyos betegség után életének 84. évében csütörtökön elhunyt.
A 37. Magyar Filmszemle versenyprogramjában 103 alkotás szerepel, köztük 24 nagyjátékfilm, 28 kísérleti és kisjátékfilm, 39 dokumentumfilm valamint 12 tudományos-ismeretterjesztő film.
Nagyjátékfilm kategóriában indul a mozikban már nagy sikerrel vetített Csak szex és más semmi (Goda Krisztina), a Johanna című operafilm (Mundruczó Kornél) és az Üvegtigris 2 (Rudolf Péter). A szemléken már ismert induló Pálos György idén a Sztornó című filmet mutatja be, Tímár Péter A herceg haladékát, Bacsó Péter pedig a De kik azok a Lumnitzer nővérek? címmel mutatja be új filmjét.
A nagyjátékfilmek mellett kísérleti- és kisjátékfilmek, dokumentum-, illetve tudományos és ismeretterjesztő filmek, valamint információs játékfilmek is szerepelnek.
A február 7-ig tartó eseménynek a Millenáris Park, a Mammut Mozi és az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×