Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Életműdíj Agárdy Gábornak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szabó István Rokonok című filmjével nyit a 37. Magyar Filmszemle január 31-én a Budapest Kongresszusi Központban.

A szemletanács idén Agárdy Gábor színművész, Dargay Attila animációs filmrendező, György István filmrendező és Szalontai Árpádné naplóvezető tevékenységét ismeri el. A Magyar Mozgókép Mestere elismerést Nepp József rajzfilmrendező kapja.
Agárdy Gábor már nem tudja átvenni a kitüntetést. A Nemzet Színésze hosszan tartó, súlyos betegség után életének 84. évében csütörtökön elhunyt.
A 37. Magyar Filmszemle versenyprogramjában 103 alkotás szerepel, köztük 24 nagyjátékfilm, 28 kísérleti és kisjátékfilm, 39 dokumentumfilm valamint 12 tudományos-ismeretterjesztő film.
Nagyjátékfilm kategóriában indul a mozikban már nagy sikerrel vetített Csak szex és más semmi (Goda Krisztina), a Johanna című operafilm (Mundruczó Kornél) és az Üvegtigris 2 (Rudolf Péter). A szemléken már ismert induló Pálos György idén a Sztornó című filmet mutatja be, Tímár Péter A herceg haladékát, Bacsó Péter pedig a De kik azok a Lumnitzer nővérek? címmel mutatja be új filmjét.
A nagyjátékfilmek mellett kísérleti- és kisjátékfilmek, dokumentum-, illetve tudományos és ismeretterjesztő filmek, valamint információs játékfilmek is szerepelnek.
A február 7-ig tartó eseménynek a Millenáris Park, a Mammut Mozi és az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont.