eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elloptak egy Rembrandt- és egy Rubens-képet

Négy nagy értékű festményt, közöttük Rembrandt és Rubens egy-egy képét lopták el az újvidéki Városi Múzeumból.

A belgrádi média hétfői híradásai szerint a rablás vasárnap kora reggel történt. Két fegyveres sísapkával a fején, fegyverrel rontott be az épületbe, amikor az éjszakai portás beengedte váltótársát, aki maga után nyitva hagyta a bejárati ajtót. A rablók mindkettejüket megkötözték, szájukat ragasztószalaggal tapasztották le.

Az ellopott képek közül a legértékesebb a 2,5 millió angol fontot érő Rembrandt-alkotás, amelyet saját apjáról festett a németalföldi művész. Az Apa portréja című festményt tíz évvel ezelőtt már egyszer elrabolták, de akkor megtalálták Spanyolországban.

Elrabolták Rubens Seneca portréja című művét is, illetve Francesko Mola olasz festő egyik tájképét. Eltűnt továbbá egy ismeretlen, 16. századbeli németalföldi művész Krisztus feje című festményének.

A belgrádi média szerint a rendőrség munkáját megnehezíti, hogy a múzeumban nincsenek biztonsági kamerák, a hét végén jóformán csak egy portás őrizte az értékes gyűjteményt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×