eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Unsplash.com

Klein Dávid szerint minimális az esély arra, hogy él Suhajda Szilárd

„Ki kell mondani, hogy ez a mentés illetve keresés, ami Szilárdért elindult, túlnyomórészt inkább keresés - fogalmazott Klein Dávid hegymászó.

A közismert hegymászó, aki eddig szintén nem tudott feljutni a Mount Everestre a hirado.hu-nak beszélt. Suhajda Szilárd esélyeiről azt mondta: "nagyon kis esély van rá, hogy életben van. Én személy szerint még nem találtam rá precedenst, hogy valaki ebben a magasságban ilyen hosszú ideig túlélt volna.”

„Az egyetlen dolog, ami szerintem bizakodásra adhat okot, hogy a fiziológiai elváltozások, bár nehezen visszafordíthatók, nagyon lassan játszódnak le a szervezetben” – fogalmazott Klein Dávid.

Közben az Explorerweb szakoldal arról ír, hogy ebben az időszakhoz képest szokatlan hideg van a csúcs közelében. Erről az a serpa beszélt, aki a napokban hozott le egy embert a hegyről. Gelje, így hívják, annak a csapatnak a tagja, akik most keresik Suhajda Szilárdot.

Az Index arra emlékeztet, hogy Suhajda Szilárd magyar idő szerint kedd hajnalban indult el a világ legmagasabb hegycsúcsa felé. Tisztán, azaz teherhordó serpák és oxigénpalack nélkül szeretett volna első magyarként felérni a világ tetejére, a 8848 méteres csúcsra. Műholdas telefonján utoljára szerda délelőtt telefonált. Nyomkövetője később még magasabbról, 8795 méterről, az úgynevezett Hillary-lépcső magasságából jelzett, de ezután minden kapcsolat megszakadt vele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×