eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Több mint 30 ezer rászoruló diákot ajándékoznak meg a tanévkezdésre

Ingyenes tanszercsomagot kapnak a halmozottan hátrányos helyzetű családok gyerekei az iskolakezdésre – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

Fülöp Attila közölte, több mint 30 ezer csomagot osztanak ki a Klebelsberg Központ segítségével az európai uniós és magyar költségvetési forrásokból megvalósuló Rászoruló személyeket támogató operatív program keretében.

A kezdeményezés, amelyet a stabil, erős, növekvő gazdaság tesz lehetővé, beleillik a kormány azon törekvésébe, hogy a segítséget igénylő, valóban rászoruló családok minél szélesebb körű támogatáshoz jussanak – emelte ki az államtitkár.

A csomagokat a többségében fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cég, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. gyártotta, tehát a program elősegíti a valódi integrációt is."Egy fontos társadalmi felelősségvállalás is történik.

Nemcsak üres és homályos együttérzésről van itt szó, hanem megvalósult egymásért viselt felelősségvállalásról,

nevezetesen, hogy fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességűek munkájának eredményeképp tudunk segíteni a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, családok életén" – fogalmazott az InfoRádiónak Fülöp Attila.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, az összesen 198 millió forint értékű csomagokat 554 állami és 98 egyéb fenntartású intézményekbe juttatják el.

A különböző korosztályok szerint összeállított csomagok kiszállítása augusztus 15-éig befejeződik, a diákok a tankönyvekkel együtt, névre szólóan augusztus végén kapják meg őket

– fűzte hozzá az elnök. Az iskolakezdő elsősök, a második és negyedik évfolyam közötti diákok, valamint a felsősök csomagjait annak alapján állították össze, hogy mire lehet szükségük.

Hangsúlyozta, helyi kezdeményezések már segítettek a hátrányos helyzetű gyerekeknek, de ennyire összefogottan most először van ilyen akció, a központ pedig minden olyan programban szívesen részt vesz, amely segíti az esélyegyenlőség megteremtését és a hozzájutást a minőségi oktatáshoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×