eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Migrációs irodát nyitott a német kormány

Migrációs tanácsadó központot nyitott a német kormány kedden Dakarban, a nyugat-afrikai Szenegál fővárosában.

A nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős minisztérium (BMZ) közleménye szerint a központban tájékoztatják az érdeklődőket a "legális migráció feltételiről", és "felvilágosítást adnak az irreguláris migráció veszélyeiről".

A központ fő feladatai közé tartozik a tájékoztatás a helyi képzési lehetőségekről és munkalehetőségekről, és kiemelten foglalkoznak az Európából visszatérőkkel, akiknek támogatására az eddigiek mellett további 5,6 millió euró (1,7 milliárd forint) értékben indítanak az újrakezdést segítő programokat. A támogatással a legnagyobb fejlődési eséllyel rendelkező gazdasági ágazatokat, köztük a megújuló energiaforrások kiaknázását és a szolgáltató szektort igyekeznek ösztönözni.

A BMZ tavaly Tunéziában, Marokkóban és Ghánában nyitott migrációs tanácsadó központot, a következőt pedig Nigériában nyitják, az idén tavasszal. Támaszkodnak a Koszovóban és Albániában gyűjtött tapasztalatokra, ahol már évek óta működik migrációs tanácsadó központ.

A közleményben hozzátették, hogy a hazatérésre készülőket már Németországban igyekeznek segíteni, a többi között a build-your-future.net (építsd fel a jövődet) cím alatt működő többnyelvű portállal, amelyen tíz országgal (Albánia, Afganisztán, Ghána, Irak, Koszovó, Marokkó, Nigéria, Szenegál, Szerbia, Tunézia) kapcsolatban gyűjtötték össze az újrakezdéshez hasznos információkat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×