eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magyar Kupa: Aranyérmes a DVTK

A DVTK Jegesmedvék csapata nyerte a jégkorong Magyar Kupát, miután a szombati döntőben 4-0-ra diadalmaskodott a vendég Újpest felett. A miskolci csapat 2015 után másodszor lett MK-győztes.

Magyar Kupa, döntő:

DVTK Jegesmedvék-Újpest 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

gól: Magosi (11., 12.), Galanisz (34.), Rantanen (45.)

Ugyan az MK alapszakaszát a címvédő MAC Budapest nyerte, ám a szerdai elődöntőben az Újpest jobbnak bizonyult nála, így a Ferencvárost kiejtő DVTK - mint előkelőbb kiemelt - lett a finálé pályaválasztója. A csapatokat telt ház, 2100 néző várta.

Az első játékrész derekán a hazaiak Magosi Bálint révén 1 perc 24 másodperc alatt kétszer is eredményesek voltak, majd kihagytak egy emberelőnyt. A felvonás többi részében egyenrangú ellenfélnek bizonyult az UTE.

A folytatásban gyorsan kétszer is létszámfölényhez jutottak a vendégek, ám nem tudtak faragni hátrányukból. Kiegészülve, Galanisz Nikandrosz - aki korábban két gólpasszt adott - szintén betalált, így egyre kilátástalanabb helyzetbe került az előzetesen esélytelenebbnek tartott Újpest.

A záró játékrész eleje sok kiállítást hozott, és ebből is a hazaiak kerültek ki jobban: a 45. percben Anssi Rantanen emberelőnyben nem hibázott.

A hátralévő időben javarészt a büntetőpadokon volt forgalom, az újpesti Hegyi Ádám egymaga 14 percet "szorgoskodott össze".

A DVTK kedden újabb trófeát nyerhet, amennyiben az első alkalommal kiírt Visegrád Kupában diadalmaskodik a szlovák HK Nitrával szemben. Az első meccsen kétgólos előnyt szerzett a Jegesmedvék együttese.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×