eur:
392.84
usd:
367.95
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Trump ígéretet tett a koreai válság megoldására – partnert is talált

Nurszultan Nazarbajev kazah államfő kedden a Fehér Házban tárgyalt Donald Trump amerikai elnökkel, akinek felajánlotta, hogy közvetítene Washington és Phenjan között.

A találkozó előtt az amerikai elnök azt mondta a várakozó újságíróknak: mind ő, mind Nazarbajev elszánt abban, hogy megakadályozza Észak-Koreát "a világ nukleáris elpusztításának fenyegetésében".

A két politikus a tárgyalásain is elsősorban az Észak-Korea körül kialakult válságot vitatta meg.

Trump ígéretet tett a válság megoldására.

A Phenjanra gyakorolt "maximális" diplomáciai nyomást és az észak-koreai atomfegyver-arzenált elpusztító esetleges katonai csapást egyaránt megemlítette, mint e válság megoldásának szerinte lehetséges eszközeit. Trump

"értékes partnernek" nevezte Kazahsztánt.

Nurszultan Nazarbajev megjegyezte, hogy országa valaha a világ egyik legnagyobb atomfegyver-készletével rendelkezett, ám a Szovjetunió széthullásakor önszántából lemondott róla. Megemlítette az újságíróknak, hogy Kazahsztán tárgyalásokat folytat Iránnal. Felvetette azt is, hogy szívesen közvetítene az Egyesült Államok és Észak-Korea között.

Washington és Phenjan között ugyanis nincs hivatalos diplomáciai kapcsolat.

"Kazahsztánnak van erkölcsi joga arra, hogy tárgyalásokat folytasson atomfegyverek fejlesztésére törekvő országokkal, s ennek jegyében tárgyalunk Iránnal is " - fogalmazott a kazah elnök.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×