eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tíz év börtönt kapott az Iszlám Állam oldalán elesett első amerikai fivére

Terrorizmus támogatásáért ítélték el.

Tíz év börtönre ítélték pénteken terrorizmus támogatása miatt az Egyesült Államokban annak a férfinak a fivérét, aki - nagy valószínűséggel- az első amerikaiként esett el az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet oldalán harcolva a Közel-Keleten.

A San Diegó-i Marchello McCain ellen egyebek közt az volt a vád, hogy hamisan tájékoztatott a szövetségi nyomozókat a nemzetközi terrorizmusról. Emellett törvénytelenül tartott - ráadásul elrejtve - lőfegyvereket, golyóálló mellényt.

Fivére, Douglas McCain 2014-ben vesztette életét Irakban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×